Ποια Είναι Η Γνώμη Των Ειδικών Για Τις Μεθόδους Αδυνατίσματος;

Ρωτήσαμε εκ μέρους σας και πήγαμε στον καλύτερο ειδικό για να βρούμε την απάντηση για το πιο φορτισμένο θέμα: δίαιτες χαμηλών λιπαρών έναντι χαμηλών υδατανθράκων.

Καταρχάς, επιτρέψτε μου να σας πω για το πώς έγινε αυτή η μελέτη, προκειμένου να κατανοήσω την ακρίβειά της. Πέρασε για μια περίοδο 10 ετών, με τη συμμετοχή 2700 ατόμων που ήταν σε μια από αυτές τις δίαιτες. Μερικά από τα πιο σημαντικά πανεπιστήμια που συμμετείχαν σε αυτήν τη μελέτη: Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Ντένβερ, Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και Πανεπιστήμιο Brown στο Providence, RI Σκοπός τους ήταν να συλλέξουν δεδομένα από άτομα που έχουν χάσει τουλάχιστον 30 κιλά και περισσότερο από αυτό, κατάφεραν να διατηρήσουν το βάρος τους για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Μέθοδοι αδυνατίσματος

Τα περισσότερα από τα άτομα ήταν γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας 47 ετών. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των μελετών δείχνουν ότι δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ της διατροφής – χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και της δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αρχικά έχασαν βάρος.

Ακόμα κι αν το ποσοστό αυτών που είχαν δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες αυξήθηκε, τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι μετά από λίγο τα περισσότερα από αυτά ανέκτησαν βάρος. Ακόμα κι αν έτρωγαν λιγότερο υδατάνθρακες και η ποσότητα πρωτεΐνης ήταν η ίδια, αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση. Αυτοί που διεξήγαγαν τη μελέτη ανέφεραν ότι μόνο ένας μικρός αριθμός επιτυχημένων ατόμων με απώλεια βάρους κάνουν δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

Ένα από τα μειονεκτήματα στη διατροφή χαμηλών λιπαρών έναντι χαμηλών υδατανθράκων είναι ότι τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα μπορούν να επιδεινωθούν. Σε ό, τι αφορά μια μακρά περίοδο, άλλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα υγιούς χοληστερόλης HDL από τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις μειώνουν τα επίπεδα HDL.

Ο διαγωνισμός είναι πολύ δυνατός, αλλά κάποιος πρέπει να τον κερδίσει. Ο διαγωνισμός με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έναντι δίαιτας με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες πρέπει να έχει μόνο έναν νικητή και εσείς είστε αυτός που θα αποφασίσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *